Hem Om SIGBIAnmäl till vårt nyhetsbrevKontaktSitemap

Förpackningsindustrin


Höga krav på dagens förpackningsmaskiner

Kraven som ställs inom förpackningsindustrin och maskinens funktioner skiljer sig lika mycket åt som själva produkten som man vill framställa. Gemensamt för slutprodukten är däremot att man vill ha mindre materialförluster, man ska ha korta ställtider för nya produkter och former, en hög produktionshastighet och tillgänglighet, omfattande processdokumentation och spårning av produkten.
 • SIGMATEK har en kompakt, kraftfull och skalbar hårdvara
 • Utvecklingsmiljön är licensfri, objektorienterad och följer IEC 61131-3

Förpackar 350 chackladkakor i minuten - Åtkomlig via Internet - implementerad med SFC

förpackningsmaskin lareka förpackar choklad
Lareka jobbar med SIGMATEKs automationslösning och kan förpacka 350 chockladkakor i minuten
Lareka är en tillverkare av förpackningsmaskiner som förpackar chocklad. Maskinen sätter in både SIGMATEKs hårdvara och och mjukvara. Med Inudstri-PC, I/O-moduler, DIASDrive 100 och 15 tums touchpanel är lösningen komplett. Maskinens källkod är programmerad i SFC, Sequential Function Chart.Läs mer om Lareka och deras förpackningsmaskin här.
 • Smart hårdvara som dessutom är kompakt och prisvärd
 • Programmera så som du är van, med SFC, LADDER m.m.
 • Maskinen ansluts till Internet utan kostnad
 • Licensfri utvecklingsmiljö

Utvecklar en kundspecifik maskin på en vecka

racupack förpackningsmaskin kundspecifik maskin
Racupack implementerar en kundspecifik förpackningsmaskin på en vecka, allt tack vare utvecklingsmiljön LASAL
Racupack är en tillverkare av maskiner för kartong. Deras konkurrensfördel är att de mjukvarumässigt har implementerat en maskin med sina grundfunktioner. Med utvecklingsmiljön LASAL skräddarsyr man sedan en lösning efter kundens önskemål och de grundfunktioner som man har att utgå ifrån. Läs mer om Racupacks förpackningsmaskiner och om hur man implementerar en kundspecifik förpackningsmaskin på en vecka.
 • Modern programmeringsteknik förkortar utvecklingstiden
 • Objektorienterad programmering -> färre antal buggar
 • Sömlöst integrerad säkerhet i hela styrsystemet

Kortare cykeltid kräver säker dataöverföring - Viktigt inom förpackningsindustrin

fältbussen VARAN hård realtid
Förpackningsmaskinstillverkaren Case Packaging System bygger maskiner bland annat för frysta produkter. Att paketteringen sker snabbt och säkert är viktigt och då är fältbussen VARAN optimal
Ju mer komplex en förpacknignsmaskin blir och ju fler axlar som ska synkroniseras, desto viktigare är korrekt dataöverföring. Fältbussen VARAN har en cykeltid på < 100µs och hinner dessutom reptera felaktiga datapaket inom samma busscykel. Utan korrekt data och värden vet vi inte vad som sker! Läs mer om Case Packaging System och hur fältbusskommunikation i hård realtid är avgörande för deras maskinlinje.
 • Förpackningsmaskin med 32 motorer
 • Felaktiga datapaket repeteras upp till 2 ggr inom samma busscykel - Unikt inom automationsbranschen
 • Ju kortare busscykel desto större krav på säker och korrekt data -> VARAN

Modulär hårdvara möter dagens och framtidens krav

En automationslösning från SIGMATEK är modulär och skalbar. Det innebär att man enkelt kan byta ut hårdvara och uppgradera hårdvara samtidigt som de mjukvarmässiga ändringarna hålls till ett minimum. Att kunna leverera PLC, HMI, servodrives, servomotorer, fältbuss, säkerhets-PLC från en och samma leverantör ger en trygghet för kunden samtidigt som man sparar både tid och pengar.

Utvecklingsmiljö med standardfunktioner - återanvänd programkod sparar tid

förpackningsindustrin förslutning förpackning
Med SIGMATEKs utvecklingsmiljö LASAL, kan man utnyttja testad och beprövad programmeringskod. Programkod för standardfunktioner som sedan länge redan sitter i drift och jobbar, dygnet runt, i maskiner över hela världen, t.ex camsekvenser, synkronisering av motorer, funktioner för packetering, dosering, upprullning, interpolation och interpolering mellan motorer, kapsylering osv.
 • Licensfri utvecklingsmiljö
 • Objektorienterad programmering
 • Grafisk presentation av källkoden
 • Programmera i LADDER, SFC, Strukturerad Text m.m.

Vår Know-How hjälper maskinbyggare att utveckla maskiner i teknikens framkant

Med den konsekventa automationslösningen från SIGMATEK blir er maskin eller anläggning ännu mer flexibel och ännu mer effektiv. Oberoende om ni vill producera, forma, klippa, fylla, tillsluta, ettiketera, trycka, sortera, packa, vika eller pallettera - med SIGMATEKs Know-How inom området primär och sekundärförpackning realiserar SIGMATEK den bästa och mest effektiva lösning som passar er allra bäst.