Hem Om SIGBIAnmäl till vårt nyhetsbrevKontaktSitemap

Robot och Hantering


Snabb anpassning till produktionen kräver en modulär robotlösning

Robotar, hanteringssystem och monteringsutrustning måste snabbt och flexibelt kunna anpassa sig till alla möjliga olika produkter och produktionskrav. Modulärt uppbyggda maskiner och anläggningar tillhandahåller den nödvändiga flexibilitet som krävs. Denna moduläritet är möjlig med SIGMATEKs kompletta automationsslösning. Maskinbyggaren kan därmed sammanställa kundspecifika funktionaliteter i en smidig byggstensstruktur.

Centralt styrsystem för full optimal drift

SIGMATEK integrerar robot, styrsystem och motion control i ett enda centralt styrsystem. En prestandastark CPU ansvarar för styrningen av systemet, samtliga I/Os samt servodrivsystemet för rörelseprofilerna via den Ethernetbaserade fältbussen i hård realtid, VARAN.
 
LÄS MER: Fältbuss - VARAN

Hårdvara mot robotbranschen

SIGMATEK såg tidigt fördelen med en tre-axlig servodrive. Denna standardprodukt finns representerad i en mängd branscher men naturligtvis till större grad inom robot och hanteringsbranschen. Servodriven DIASDrive 300 finns i olika prestandautförande beroende på önskemål och behov men integrationen i styrsystemet är den samma. Modulärt och skalbart, som det ska vara.
 
LÄS MER: DIAS Drive 300

Modern utvecklingsmiljö - objektorienterade med automatiska funktioner som underlättar utvecklingen

Det moderna all-in-one verktyget LASAL tillhandahåller en konsekvent utveckling av er maskin och bidrar till en reducering av utvecklingskostnaderna. Med det komplett integrerade styrsystemet kan olika former av kinematik för robotar, som knickarm-, gantry-, scara-, portal- eller deltarobot snabbt och säkert implementeras.
 
LÄS MER: Pick and Place - enkelt realiserat med motion-control från SIGMATEK