Hem Om SIGBIAnmäl till vårt nyhetsbrevKontaktSitemap

Delta Robot från Sigmatek


Pick & Place realiseras med Delta Robot från SIGMATEK

Sigmatek Delta Robot, SDR, har tagits fram för precisa Pick & Place applikationer inom förpacknings-, hanterings- samt monteringsindustrin.

Exakt positionering

Roboten positionerar med exakta rörelser i höga hastigheter. Med en last upp till 1000 gram så jobbar SDR inom en arbetsyta med en diameter på 1100 mm samt en arbetshöjd på 400 mm. Det är möjligt att bygga ut SDR med en teleskopaxel för att rotera gripklon 360 grader runt sin egen axel.

Mobil HGT Control Panel

Med den mobila HGT Control Panel kan operatören styra SDR:s alla rörelser, dess gripklon samt även övriga funktioner som styrning av t.ex. närliggande transportband som ansvarar för matning av produkter osv. Allt detta kan implementeras i vår HGT Control Panel samtidigt som man har en överskådlig och tydlig presentation av roboten.

Integrerad styrning

Genom att integrera styrningen av roboten, PLC och säkerhet i ett central styrsystem har man eliminerat de nackdelar som förut var besläktade med konventionella robot styrsystem. En kraftfull CPU har full kontroll över systemet, alla I/O:s och servodrives. Tack vare dess kraftfulla prestanda kan man styra flera olika moduler hos maskinen samt beräkna komplexa rörelser och koordinater för Delta Robot, i realtid.

Fördefinierade rörelser

Robotens rörelser, dess så kallade trajectory, finns fördefinierade som linjära, cirkulära, spline och punkt-till-punkt rörelser. I Conveyor Tracking-Mode hämtar Delta Robot produkter från cykliskt eller kontinuerligt rullande transportband.

Fler pressreleaser